Schuren & Veranda's laten bouwen

Een schuur of veranda in de tuin is een ware aanwinst voor uw woning. Zo leent een schuur zich uitstekend om spullen op te bergen en is een veranda een fijne plek waar u zich even kunt terugtrekken. RH Bouwbedrijf heeft bijna 20 jaar ervaring en is onder andere gespecialiseerd in het bouwen van schuren en veranda’s. Wij helpen u bij het maken van een passend ontwerp en plaatsen de schuur of veranda op vakkundige wijze.

Schuur als werkplaats of veilige opbergruimte

Een schuur in de tuin onmisbaar voor de doe-het-zelver. Met een schuur heeft u een afgesloten plek waar u uw gereedschap en klusspullen veilig en droog kunt opbergen. Daarbij is een schuur de ideale werkplaats. Ook voor niet-klussers kan een schuur uitkomst bieden. Denk aan het opbergen van tuinmeubelen in de winterperiode of het stallen van de fietsen van het hele gezin. RH Bouwbedrijf denkt graag met u mee over de mogelijkheden wat betreft materialen, ramen en deuren, dakvormen en dakbedekkingen. Het is tevens mogelijk om de schuur te laten bouwen in combinatie met een mooie overkapping of carport.

Een houten schuur laten bouwen

In Nederland kiezen de meeste mensen voor een houten schuur. Dit heeft te maken met de natuurlijke uitstraling van hout en de relatief gemakkelijke wijze van bouwen. Een houten schuur is hierdoor goedkoper dan een schuur van steen. Ligt uw voorkeur bij een houten variant? Dan heeft u keuze uit veel verschillende houtsoorten: van Douglas hout tot Red Cedar. Elke houtsoort heeft zijn unieke uiterlijke kenmerken, bewerkbaarheid en kwaliteiten. Dit maakt dat niet elk type hout geschikt is om toe te passen voor een schuur. Het team van RH Bouwbedrijf kan u helpen bij het maken van de juiste keuze.

De veelzijdigheid van een stenen schuur

Een stenen schuur is net een tikkeltje veelzijdiger dan de houten variant. U kunt een stenen schuur laten bouwen voor opslag van de caravan, fietsen of gereedschap, maar ook om extra leefruimte te creëren. Zo kan de stenen schuur dienen als kantoor aan huis en zelfs als B&B. Met een schuur van steen heeft u een bijgebouw waar u het hele jaar plezier van heeft. Bovendien heeft een stenen schuur heeft veel minder onderhoud nodig dan hout.

Gaat u de schuur naast opslagruimte ook gebruiken als werkruimte? Dan is het raadzaam om de schuur te laten isoleren. Zo blijft de warmte beter binnen en zit u er een stuk comfortabeler bij. Een stenen schuur is over het algemeen prijziger dan eentje van hout. Dit komt door de hogere materiaalkosten en bijkomende kosten voor het metselwerk en de eventuele isolatie.

De veranda: een verlengstuk van uw woning

Met een veranda creëert u een overdekte leefruimte in uw tuin. Het is als het ware een verlengstuk van uw woning, maar dan met het ‘buitengevoel’. Door de overkapping, vaak met (glazen) zijwanden, kunt u gedurende het jaar langer genieten van de tuin. De veranda kan gemakkelijker worden uitgebreid met bijvoorbeeld verlichting, verwarming en zonwering voor optimaal comfort.

Veranda’s komen in verschillende maten en uitvoeringen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een veranda van hout voor een landelijke uitstraling of ga juist voor minimalistisch met kunstof/aluminium. Het team van RH Bouwbedrijf kan een veranda op maat voor u realiseren zodat deze volledig aansluit bij uw wensen en de stijl van uw woning. Genieten van de zon met volledige beschutting? RH Bouwbedrijf is ook gespecialiseerd in het realiseren van een serre (aanbouw).

Waarom kiezen voor RH Bouwbedrijf:

  • Al 17 jaar in het vak
  • Heldere en soepele communicatie
  • Afspraak is afspraak
  • Wij denken in oplossingen
  • Realisatie schuur of veranda van A tot Z verzorgd

Bespreek met ons uw plannen

Ook het hele jaar door genieten van het buitenleven of wilt u nu écht de stap zetten naar een plek voor de motor? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden van de bouw van een nieuwe schuur of veranda in Haarlem en omstreken. RH Bouwbedrijf realiseert uw veranda of schuur van A tot Z. Wilt u bijpassend hang- en sluitwerk, heeft u een vergunning nodig of heeft u andere specifieke wensen? Wij regelen het. Zo hoeft u alleen na te denken over de inrichting. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op voor een afspraak.

Offerte aanvragen

Veranda op maat laten bouwen door professioneel bouwbedrijf