Dakopbouw voor meer ruimte

Een dakopbouw is een uitbreiding van de woning, gebouwd bovenop een bestaande verdieping. Met een dakopbouw creëert u extra ruimte in uw huidige woning. Een fijne logeerkamer, werkruimte of extra slaapkamer voor de kinderen. Alles is mogelijk. Door in de hoogte te bouwen, is het opofferen van waardevolle stukken tuin niet nodig. RH Bouwbedrijf helpt u bij het realiseren van uw dakopbouw zodat uw woning weer een match is met uw woonwensen of gezinssituatie.

Dakopbouw op plat dak of schuin dak

Het plaatsen van een dakopbouw is het eenvoudigst op een plat dak. Dit kan ook een uitbouw of garage zijn. Het platte dak van een uitbouw of garage is vaak verbonden aan het hui en gaat gepaard met een groot oppervlak dat onbenut blijft. De ideale basis voor een dakopbouw dus. Met een dakopbouw op een plat dak kan veel extra leefruimte én licht gerealiseerd worden. Het is goed om te weten dat het ophogen van een woning nooit zomaar mag. Er is een omgevingsvergunning nodig vanuit de gemeente. RH Bouwbedrijf neemt deze zorg uit handen.

Een dakopbouw is een goed alternatief voor een aan-en uitbouw. Vooral in dichtbebouwde steden als Amsterdam, Haarlem en Alkmaar.

Veel woningen in de Randstad en daarbuiten hebben hellende daken. Een hellend dak komt met isolerende voordelen en oogt fraai door zijn klassieke karakter. Daartegenover staat het nadeel van minder bruikbare vloeroppervlakte. Gelukkig is het mogelijk om ook op schuine daken een dakopbouw te realiseren. Dit wordt ook wel nokverhoging genoemd. Het realiseren van een dakopbouw op schuin dak is een goede keuze wanneer u de ruimte optimaal wil benutten. Met een nokverhoging creëert u gemiddeld 30% meer vloeroppervlakte. Wilt u nog meer ruimte? Dan behoort een dubbele nokverhoging tot de mogelijkheid. In dit geval wordt het dak simpelweg aan beide kanten verhoogd.

Meer beloopbare ruimte op zolder met een dakkapel

Meer leefruimte nodig op zolder, maar heeft u een beperkt budget? Kies dan voor een dakkapel. Het plaatsen van een dakkapel is een betaalbaar alternatief voor een dakopbouw op een schuin dak. Bij een dakkapel plaatsen komen minder ingrijpende of complexe werkzaamheden om de hoek kijken. Om deze reden hangt er een aantrekkelijker prijskaartje aan dit type uitbouw.

Een passende dakopbouw voor elke woonstijl

Of u nu een klassieke woning heeft of over een modern optrekje met grote raampartijen en pleisterwerk beschikt; voor elke woonstijl bestaat een passende dakopbouw. Dit komt door de omvangrijke keuze in materialen. De meest gebruikte bekleding van de opbouw is hout, kunststof of steen. Door te kiezen voor hout ontstaat er een groot contrast tussen het huis en de opbouw. Voor een dakopbouw die volledig aansluit bij de woning is een stenen dakopbouw de beste keuze. Naast het type afwerking kunt u de opbouw helemaal compleet maken met extra opties zoals ventilatieroosters of dakramen (met rolluik of screen). Het team van RH Bouwbedrijf zorgt voor een dakopbouw die voldoet aan bouwkundige eisen en uw persoonlijke wensen.

Wat zijn de kosten voor een dakopbouw?

De ene dakopbouw is de ander niet. Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de kosten van een dakopbouw; het type afwerking, de constructie van de woning en de oppervlakte (aantal m2). RH Bouwbedrijf maakt graag alle kosten voor uw dakopbouw inzichtelijk. Vraag hiervoor vrijblijvend een offerte aan!

Waarom kiezen voor RH Bouwbedrijf:

  • Al 17 jaar in het vak
  • Heldere en soepele communicatie
  • Afspraak is afspraak
  • Wij denken in oplossingen
  • Realisatie dakopbouw van A tot Z verzorgd

Bespreek met ons uw plannen

Ook toe aan meer leefruimte zónder te verhuizen? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden van een dakopbouw in Haarlem, Amsterdam en andere steden in regio Noord-Holland. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op voor een afspraak. 

Offerte aanvragen

Haarlem dakopbouw of dakkapel plaatsen