Aanbouw voor een nieuwe ruimte

Voor een aan- of uitbouw van uw woning of bijvoorbeeld een nieuwe serre bent u bij RH Bouwbedrijf aan het goede adres. Een aanbouw biedt een aantal voordelen, zoals meer ruimte en meerwaarde aan uw woning. RH Bouwbedrijf heeft bijna 20 jaar ervaring en is onder andere gespecialiseerd in het bouwen van een aanbouw. Wij helpen u bij het aanvragen van de benodigde vergunningen en plaatsen de aanbouw op vakkundige wijze. Alles top geregeld!

Een aanbouw plaatsen aan uw huis

Een aanbouw is als het ware een bijgebouw dat wordt toegevoegd aan een hoofdgebouw. Het gaat om een nieuwe constructie van één bouwlaag die aan de woning wordt gebouwd. Bijvoorbeeld een garage, extra badkamer, bijkeuken of serre. Ideaal als u net een kamer te kort komt. Vindt u de masterbedroom aan de krappe kant of droomt u van een luxe badkamer met ligbad en aparte douche? Schakel dan RH Bouwbedrijf in voor het realiseren van een dakopbouw.

Een eigen praktijk, moderne serre of bijkeuken? Met een aanbouw voegt u een compleet nieuwe ruimte aan uw huis toe.

Vrijwel elk type woning leent zich voor een aanbouw. Voor elke soort huis is er wel een methode om de aanbouw te realiseren. Het team van RH Bouwbedrijf heeft aanbouwen in o.a. Alkmaar, Haarlem en Amsterdam gerealiseerd voor zeer uitenlopende type woningen waaronder:

  • Rijtjeshuizen
  • Twee-onder-een-kapwoningen
  • Jaren 30 woningen
  • Boerderijen
  • Moderne villa’s

Ontdek de mogelijkheden

Een aanbouw is zeer multifunctioneel en komt met een heleboel verschillende opties. Zo kan een aanbouw met puntdak of platdak. Bij een aanbouw met plat dak heeft u geen last van schuine, aflopende wanden. De ruimte wordt zo optimaal benut. Toch kiest men regelmatig voor een aanbouw met puntdak door de charme van aflopende daken met bijvoorbeeld natuurleien of riet. De meest gekozen materialen voor een aanbouw zijn hout en steen. Daarnaast zijn er mogelijkheden om een aanbouw te maken van aluminium, kunststof of glas (serre). Ieder materiaal heeft zijn eigen (uiterlijke) kenmerken en prijskaartje. RH Bouwbedrijf kan u hierin adviseren.

Aanbouw met lichtstraat

Een aanbouw met een dicht dak kan gepaard gaan met inval van te weinig daglicht. Door gebruik te maken van een lichtstraat aanbouw, komt er licht vanaf boven uw huis binnen. Een lichtstraat is simpelweg een reeks dakramen die in een frame die naast elkaar zijn gekoppeld. Een frameless model behoort ook tot de mogelijkheden. In dit geval bestaat de lichtstraat uit één grote glasplaat zonder frames ertussen.

Meer ruimte én licht met een serre

Steeds meer mensen kiezen voor een serre aanbouw in Alkmaar en omstreken. Dit heeft alles te maken met de esthetische uitstraling en het gunstige prijskaartje. Een serre is een aanbouw die voor het grootste gedeelte uit glas bestaat. Het is een aparte ruimte waarin u het buitengevoel naar binnen haalt. U kunt heerlijk van de zon genieten wanneer het buiten fris is. De glazen aanbouw dient vaak als loungeplek, dinerruimte of speelkamer voor de kinderen. Een aardig multifunctionele ruimte dus!

Een serre zorgt voor een vloeiende overgang van het huis naar de tuin. Daarbij geeft het uw woning een moderne en luxueuze uitstraling. Voor direct toegang naar de tuin kan een serre aanbouw gerealiseerd worden met een schuifpui, vouwwand of reguliere deurkozijnen. Over het algemeen liggen de kosten voor een serre lager dan de prijs voor een aanbouw. Daarbij mag een serre in veel gevallen vergunningsvrij gebouwd worden.

Twijfelt u tussen een serre en stenen aanbouw? RH Bouwbedrijf kent alle eigenschappen van beide type aanbouwen en voorziet u graag van deskundig advies. U kunt tevens bij ons terecht voor de bouw van een veranda om van het buitenleven te genieten, óók als het wat kouder is.

Wat kost een aanbouw?

Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de kosten van een aanbouw; de materiaalkeuze, de afmetingen van de aanbouw en eventuele funderingswerkzaamheden. RH Bouwbedrijf maakt graag alle kosten voor de aanbouw van uw woning inzichtelijk. Vraag hiervoor vrijblijvend een offerte aan!

Waarom kiezen voor RH Bouwbedrijf:

  • Al 17 jaar in het vak
  • Heldere en soepele communicatie
  • Afspraak is afspraak
  • Wij denken in oplossingen
  • Realisatie aanbouw van A tot Z verzorgd

Bespreek met ons uw plannen

Nu eindelijk die prachtige serre of handige bijkeuken realiseren? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden van een aanbouw in Haarlem, Amsterdam en andere steden in regio Noord-Holland. Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op voor een afspraak.

Offerte aanvragen

Aanbouw huis Alkmaar en omstreken